Tomas JönssonP7141449 kopiaP7151653 kopia

Jag började min karriär som informatör efter studier vid Luleå Tekniska Universitet. Jag är maskiningenjör och civilekonom med marknadsföring som huvudinriktning. Efter studierna fick jag  jobb som informatör och kände ett kall att arbeta med allt det vackra vi har i länet redan i början av 90-talet. I mitten av 90-talet började jag arbeta inom turismen! 1996 i augusti startade jag KonfAktiv efter ett års förberedelser.

Jag älskar funktion och tycker inte om ”rackel”! Det är underbart att arbeta med människor och teknik och den utmaning som finns i ett leverera tjänster utifrån människors behov och förväntningar i realtid!

Jag är gift och har två barn som får min lediga tid. Sedan vintern 2009 har vi också en hund, en stor Hovawart som behöver enormt med motion, bra för Husse! Skön avkoppling också.

Favoritaktivitet: Jag har flugfiskat i över 30 år och trivs bäst ute vid ett fiskevatten med flugspöet i handen eller uppe i vår vackra fjällvärld där jag känner sig som en Kungsörn.

Bästa minne med KonfAktiv: Det finns så många! Men totalt sett är det mycket runt det vi kallar vår osynliga lön, glädjen vi upplever hos våra gäster särskilt den tacksamhet de riktar till oss efter våra arrangemang. Riktigt roligt, många gråter av glädje när de ska lämna oss. Och de som reser 250 dagar per år och bara gör event och gruppresor i hela världen och och besöker 7-stjärniga hotell och anläggningar, när de tycker vi är bäst i världen, då känns det riktigt härligt!

Men ett roligt minne är när jag var ute med Goodyears (däckföretaget) styrelseordförande. Han och hans fru samt ett annat par var mitt ansvar som deras VIP-guide under tiden som Rikard tog hand om 110 personers gruppen från företaget! Bra byte!

Vi skulle köra skoter i Råne Älvdal, det var -38 grader denna morgon, de ville köra så jag tog alla kläder jag hade hemma med mig. Osannolikt vackert väder denna dag men kallt. 5 minuter efter start såg vi 8 älgar som knappt ville röra sig. Solen sken och alla buskar var täckta av kristallik snö, varje liten pinne hade 5 cm frostkristaller på sig. Vi fiskade röding och fick fisk, åt lunch och stannade ofta för varm dryck. I slutet av dagen säger Goodyears president: Tomas, om den här dagen… Ja jag ville säga några ord. Efter mitt giftermål, mina 2 döttrars födelse är detta vackraste jag upplevt i livet!

Med tanke på att han bara reser, världen över är det dylika ord som får mig att oförtrutet kämpa för vårt läns utveckling och för att KonfAktiv ska utvecklas och frodas.

Bookmark and Share